10.1.2018 24396 weergaven 2 min gelezen GA NAAR EYERIM ONLINE WINKEL

6 redenen om je oogarts nu te bezoeken

Geef het toe! Tenzij het een noodgeval is, staat een afspraak met de oogarts niet op je to-do-lijst. Of erger nog, je draagt al een bril op sterkte en je ziet 'prima', dus een regelmatige check-up is niet nodig, toch? Je ogen zijn belangrijk genoeg om niet zomaar te negeren en oogonderzoek is geen eenmalig iets. Dit zijn 6 veelvoorkomende symptomen die aantonen dat het de hoogste tijd is om je oogarts eens te bezoeken.

1. Je bent 40+

Het is heel belangrijk dat je gedurende je hele leven regelmatig je ogen laat controleren. Helaas zal je zicht niet voor altijd in zijn beste vorm zijn. Voor diegenen die nog nooit een bril in hun leven hebben gedragen en al ouder zijn dan 40, is een check-up doen een goede beslissing. Er is een grote kans dat je ogen een leesbril erg op prijs zullen stellen!

2. Wazig zicht

Als je het moeilijk vindt om duidelijk naar verre objecten te kijken, kun je last hebben van wazig zicht. De meest typische redenen hiervoor zijn bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit probleem niet oplossen zonder je oogarts. Verspil je tijd niet en bezoek hem/haar voordat het erger wordt.

3. Je ziet er 2 in plaats van 1

Koop er één, krijg de tweede gratis - geweldige deal, toch? Maar niet als het om je zicht gaat. Wanneer je dubbel ziet en je ogen met je hoofd beginnen te knoeien, duidt dit op ernstige oogproblemen die niet mogen worden genegeerd.

4. Je kunt geen onderscheid maken tussen kleuren

Moeilijkheden om onderscheid te maken tussen kleurnuances of kleurintensiteit, wordt ook wel kleurenblindheid genoemd. (On)gelukkig is deze ziekte vooral bij mannen aanwezig en het kan echt vervelend zijn. Als je dit probleem hebt, raadpleeg dan je oogarts voor meer informatie.

6 redenen om je oogarts nu te bezoeken

5. Je ogen doen pijn en worden rood

Dit symptoom wordt door velen van ons vaak genegeerd, vooral nadat we enkele uren achter het computerscherm hebben gezeten. Echter, extreme pijn en roodheid van je ogen kunnen wijzen op een infectie dat de aandacht van een expert nodig heeft. Bovendien kunnen beide symptomen wijzen op vermoeidheid van de ogen, ook bekend als asthenopie, dat echt medische aandacht nodig heeft.

6. Je draagt al een bril

Het onderzoeken van je ogen is niet een eenmalig iets. Een bril dragen betekent niet dat je nooit meer naar je oogarts hoeft te gaan. Helaas herstellen brillen op sterkte je visie niet, ze vertragen enkel het proces van degeneratie wat continu door blijft gaan. Dus als het een tijdje geleden is sinds je laatste oogonderzoek, is het hoog tijd om er eens een op je kalender te zetten.

6 redenen om je oogarts nu te bezoeken
Door op het juiste moment hulp te krijgen, kun je jouw zicht van verdere problemen redden. Als je denkt dat sommige van de genoemde symptomen je bekend voorkomen, kun je beter het liefst zo snel mogelijk een afspraak met je oogarts maken. Als je klaar bent met dit onderdeel, dan is de laatste stap een montuur kiezen. Maak volgende week gebruik van 50% KORTING op alle lenzen op sterkte en bespaar bij eyerim een fortuin. Bekijk onze volledige collectie van brillen op sterkte monturen hier.

Snelle tip: Als je veel met een computer werkt, plan dan je oogonderzoek vóór de middag. Met kijken naar een computerscherm worden je pupillen gedurende de dag groter, wat je onderzoek negatief kan beïnvloeden.

Alica

Ik ben klantenservicemederwerker - één van de jongste leden van de eyerim familie. Ik ben goed met mensen, interactie en ik zorg voor onze klanten verspreid over Europa met als doel tevreden gezichten te creëren. Ik zing veel terwijl ik er niet echt goed in ben en ik heb lang geld gespaard om een klein varken te kopen.

GERELATEERDE BERICHTEN
Vier met ons World Sight Day

Het is weer bijna zo ver dat World Sight Day over de hele wereld wordt gevierd! Lees verder en ontdek interessante weetjes uit de wereld van het oog.

5 reasons to buy prescription glasses online

You can have some doubts when it comes to shopping for eyewear online but read at least these 5 reasons. They may convince you!

DISCUSSIE