De Olympische Winterspelen worden om de 4 jaar gehouden en we wedden dat je niet eens door hebt gehad dat er wederom 4 jaren verstreken zijn! Heb je je ooit afgevraagd, welke brillen deze fascinerende atleten over het algemeen dragen? Nou, wij weten het! Lees verder en tegelijkertijd kunnen we samen dromen om ooit ook zo ver te komen als zij.

Als je niet zo van sport houdt, laten we dan eerst beginnen met een korte toelichting wat deze gelegenheid precies is. De Olympische Winterspelen zijn een opmerkelijk en indrukwekkend wereldwijd sportevenement. De allereerste Olympische Winterspelen werden in 1924 gehouden in het Franse Chamonix. In die tijd stonden de Olympische Winterspelen bekend als de "1924 Chamonix International Winter Sports Week". Aan deze "wintersportweek" namen 16 landen deel en waren er 258 atleten aanwezig. Een vergelijking van deze aantallen met de laatste Olympische Winterspelen in 2014 in Sotsji, waar 88 landen samen met 2780 atleten aan deelnamen, laat zien hoe dit evenement precies over 100 jaar gegroeid is. De lange levensduur van de Olympische Spelen is een van de redenen waarom dit evenement zo verbazingwekkend en prestigieus is, niet alleen voor sportmensen, maar ook voor mensen uit alle betrokken landen.
De Olympische Spelen worden dit jaar gehouden in PyeongChang en zijn vanaf 9 februari tot de 25e bezig. Over het algemeen dagen de concurrenten elkaar uit in 7 sporten en in 15 verschillende disciplines in alle sporten. En wat heb je nodig voor deze wintersporten om je volledig te concentreren, terwijl je de nodige voorzorgsmaatregelen voor je ogen neemt? Een bril, natuurlijk! We hebben een paar wintersporten en benodigde brillen geselecteerd voor jullie nieuwsgierige geesten.

Sneeuwsporten

Er zijn dit jaar een paar sneeuwsporten op de Olympische Spelen, dit zijn vooral sporten die ski's of een snowboard vereisen. De meest bekende brillen voor deze sporten zijn absoluut skibrillen. Hoewel soms in sneeuwsporten, zoals rodelen of skeleton, er ook een helm gedragen wordt, zorgt de skibril voor oogbescherming en biedt het veiligheid, zodat niets kan afglijden bij een snelheid van ongeveer 140 km/u.
Het erkennen van de belangrijkheid van een goed zicht en gezonde ogen nemen de onbevreesdheid van skiërs en snowboarders natuurlijk helemaal niet weg! Als je van afdalingen houdt op je snowboard of in je bobslee, denk dan altijd aan de noodzaak om je ogen goed te bedekken!

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

IJssporten

Er is zulke sierlijkheid en elegantie gecombineerd in ijssporten. Het feit dat deze atleten al die pirouettes en sprongen op schaatsen kunnen doen, is gewoon krankzinnig voor sommigen van ons die niet eens door de stad kunnen slenteren zonder te vallen. Maar deze wonderbaarlijke mensen hebben ook een goede bescherming voor hun ogen nodig! Vooral de deelnemers aan schaatsen of shorttrack, wiens ogen niet alleen in gevaar kunnen komen door kleine stukken ijs, maar ook door de schittering op de ijsbanen zelf. Daarom dragen ze allemaal een soort defensieve sportbrillen. Houd je van ijssporten, zelfs als je geen professioneel wonderkind bent op schaatsen? Bekijk hoe dan ook onze selectie van sportbrillen eens!

Sport Eyewear of the Winter Olympic Games 2018

Dit jaar hopen de atleten elk minstens één van de 102 medailles mee naar huis te nemen. De medailles zijn gemaakt door ontwerper Lee Suk-woo met het Koreaanse alfabet Hangul als motief, en alsjeblieft, kunnen we even een moment nemen om te waarderen hoe ongelofelijk cool ze zijn? Daar zouden wij ook graag voor strijden!
Het maakt niet uit of je een veelbelovende toekomstige biatleet bent of een doodnormaal persoon met een simpele liefde voor wintersporten, zoek nu jouw beschermende bril uit! Als je iets vindt in de sport- en skibril collectie van 18 tot 20 februari en de code ‘’OLYMP’’ gebruikt, dan krijg je nu 10% korting op je bestelling. We staan altijd klaar voor jullie, kampioenen!