3.7.2019 81946 weergaven 5 min gelezen GA NAAR EYERIM ONLINE WINKEL

Hoe herken je een authentieke Oakley-zonnebril

Oakley is een van de toonaangevende fabrikanten van sportbrillen en levert absolute topklasse brillen. Wanneer je van plan bent om een Oakley-zonnebril te kopen wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je een echte koopt, zeker als je van plan bent om online te kopen. Volg deze gids om een echte Oakley van een nep-Oakley te onderscheiden.

1 Kwaliteit op het eerste gezicht

Als je een nieuwe Oakley in je handen hebt moet de bril je direct een gevoel van kwaliteit geven. De scharnieren moet stevig aanvoelen en de afdruk op de zijkant van de poten moet er ook van dichtbij hoogwaardig uitzien.

how to spot fake oakley sunglasses

2 Bekijk de inhoud van de doos

De meeste Oakley-zonnebrillen worden geleverd met:

Originele doos
Nieuwe Oakley-zonnebrillen worden geleverd in originele doos met de merknaam er op. Controleer zorgvuldig alle afbeeldingen en het drukwerk op de doos. Dit moet overeenkomen met de afbeeldingen die officieel door Oakley worden gebruikt. De doos bevat ook alle productiedetails zoals fabrikant-informatie, streepjescode, modelnaam, montuur en lensbeschrijving. Alle informatie op de doos moet overeenkomen met de zonnebril die bij de verpakking hoort.

Doos en reinigingsdoek
Echte Oakley-brillen worden altijd geleverd met een hoogwaardige doos of microvezel etui. Een originele doos of etui is meestal voorzien van het Oakley-logo. Toch betekent een ontbrekend logo niet direct dat de bril nep is. Meestal vind je ook een reinigingsdoekje in de doos. Als de bril is geleverd in een etui zit er geen reinigingsdoekje bij. Het etui zelf dient als reinigingsdoek vanwege het microvezelmateriaal waaruit het etui is gemaakt. Controleer altijd de kwaliteit van de doos of het etui. Als het er goedkoop uitziet moet je goed gaan kijken naar andere aanwijzingen die kunnen duiden op een nep-product.

Papierwerk
Vandaag de dag hebben de designermerken verschillende documenten in de verpakking, waaronder een certificaat van echtheid (Certificate of Authenticity - COA), een garantiekaart of vergelijkbaar materiaal. Het Certificaat van Echtheid van Oakley kan worden uitgevouwen waarna je twee grote 'O's ziet op de voor- en achterkant van het document. Dit certificaat is waarschijnlijk het meest expliciete bewijs van een echt Oakley-product. Lees ook de inhoud van het document. Typfouten en drukfouten duiden direct op een nep-product. 

how to spot authentic oakley sunglasses

3 Oakley logo

Het authentieke Oakley-logo is aanwezig op verschillende plekken, zoals op de poten en op de verpakking.

Doos - etui
Het bekende 'O' symbool van Oakley is meestal aanwezig op de bovenkant van de doos of het is gestikt op het etui.

Poten
Het Oakley-logo is ook te vinden op de poten en wordt aangebracht in twee varianten; het 'O' symbool wat is geprint in het montuur of het 'Oakley'-logo. Controleer of het 'O'-teken overeenkomt met het officiële logo. Als het logo is opgeschilderd, of zelfs ontbreekt, is het is zeer onwaarschijnlijk dat je een authentieke Oakley in handen hebt.

how to spot fake vs authentic oakley sunglasses

how to spot authentic vs fake oakley sunglasses

4 Bekijk de poten van de bril

Houd de bril vast en kijk eens goed naar de poten De binnenzijde van de linker poot bevat een modelnaam, een nummer en details over de maat.  Al deze gegevens moeten overeenkomen met de gegevens op de doos. Elke tegenstrijdigheid, zoals typefouten, fouten in de lettergrootte of afstand tussen de karakters kunnen een aanwijzing zijn voor een nep-bril.

De meeste Oakley-monturen zijn van kunststof en zijn gemaakt van doorgekleurd plastic. Dit betekent dat het plastic door en door gekleurd is en als het plastic gebroken wordt, dan moet de binnenkant dezelfde kleur hebben als de buitenkant. Dit geldt echter niet voor alle Oakley's omdat sommige brillen van een ander materiaal gemaakt zijn. 

how to spot fake vs authentic oakley sunglasses

5 Bekijk de lenzen van de bril

De ets
Sommige Oakley-zonnebrillen hebben een woord of een patroon gegraveerd op de lens. Ook dit is een indicator voor een authentiek product. Ondanks dat niet alle Oakley-brillen dit hebben is het toch iets om op te letten.

Er zijn Oakley-brillen met het 'Oakley'-logo gegraveerd nabij de neusbrug. Er zijn ook modellen waar het handelsmerk Polarized  of Prizm is gegraveerd op één van de lenzen. Sommige Oakley-brillen zijn uitgebracht als Special Edition, zoals met een ribbon voor bekendheid over borstkanker.

Sticker
Net als bij een Ray-Ban, is een Oakley-zonnebril met een plakkende sticker op de lens vaak een indicatie van een nep-bril. Je moet goed kijken wat voor soort sticker er is gebruikt. Er is een verschil tussen een plakkende sticker en een statisch plakkende 'P' sticker die Oakley gebruikt op gepolariseerde lenzen. In tegenstelling tot de nep-producten gebruikt Oakley niet-plakkende statische stickers op de lenzen.

how to spot authentic oakley sunglasses

Houd er rekening mee dat deze aanwijzingen de authenticiteit niet kunnen garanderen omdat Oakley ook wijzigingen kan aanbrengen in de productie die hier niet genoemd zijn. Wij houden je echter op de hoogte als er wijzigingen worden aangebracht! 

Branislav

Ik ben mede-oprichter van eyerim - alles gerelateerd aan branding en gebruikerservaring is hetgene waar ik mij op een dagelijkse basis mee bezig houd. Ik hou van de combinatie tussen sport en filosofie - er liggen nog steeds twee of drie boeken naast mijn gym pas op mijn bureau. Ik heb een hekel aan duiven en ik draag geen bril terwijl ik het misschien wel zou moeten dragen.

GERELATEERDE BERICHTEN
Luxottica Days - Herfst 2017

Ontdek de nieuwe collecties van Ray-Ban, Oakley, Dolce & Gabanna, Persol en nog veel meer de herfst van 2017.

TOP 5: Beste skibrillen van het 2017/2018 winterseizoen

Ongeacht je ervaring of budget, de juiste skibril staat op je te wachten. Dit is onze lijst met de beste 5 skibrillen van het seizoen 2017/2018.

Eyes on KERBHOLZ

Deze maand presenteren wij een van de nieuwtjes in ons portfolio, KERBHOLZ eyewear, een kwaliteitsmerk met een passie voor de natuur. Laten we het verhaal van KERBHOLZ ontdekken!

DISCUSSIE