Als je een nieuwe Ray-Ban zonnebril wilt kopen of je hebt een zonnebril online gekocht, zorg dan dat je er zeker van bent dat je krijgt waar je voor hebt betaald. Met de volgende aanbevelingen wordt jij ook een expert in het herkennen van nep Ray-Bans!

Kwaliteit

Inspecteer je Ray-Ban bril en bekijk de bril nauwkeurig. Heeft de bril enig gewicht? Is het montuur en de afwerking solide genoeg? Alle originele Ray-Ban producten zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen. De producten zijn duurzaam en gemaakt uit één stuk acetaat. Als het gaat om Ray-Ban lenzen, zijn de meeste monturen voorzien van superieur glas.

Als je een ander materiaal hebt is dat niet direct reden voor ongerustheid. Waarschijnlijk is het een nieuwer ontwerp waar niet uitsluitend glazen lenzen voor worden gebruikt.

how to spot fake ray ban sunglasses

2 Oorsprong

Alle Ray-Ban producten zijn gemaakt in Italië. Juist? Let op, niet alle brillen zijn in Italië gemaakt. Mensen hebben de neiging om te geloven dat 'Made in China' voor het merk Ray-Ban een ultieme indicator is van een nepproduct.

Echter, Luxottica, de fabrikant van Ray-Ban heeft haar fabrieken in China en Italië. Hoewel de meeste productie plaatsvindt in Italië, worden enkele modellen nog steeds volledig vervaardigd in China of als combinatie in Italiaanse en Chinese fabrieken. Er is echter geen twijfel dat de kwaliteitsnormen hetzelfde blijven.

3 Inhoud

Dan nu de inhoud. Alle Ray-Ban zonnebrillen hebben een zeer kenmerkende verpakking als uniek productelement.

Kartonnen verpakking: Zilver, glanzend papieren doos met Ray-Ban logo. Aan de zijkant vind je het label met de streepjescode als bewijs van het erkende verkooppunt.

Opbergetui: Ray-Ban produceert verschillende etuis voor verschillende modellen, maar de meeste voelen aan en zien er uit als echt leer. Elk Ray-Ban etui heeft een glanzend gouden zegel aan de linker voorzijde met '100% UV Protection - Ray-Ban - Sunglasses By Luxottica'. Als uitzondering voor de Ray-Ban Junior producten kan ook een etui in gekleurd textiel worden geleverd.

Reinigingsdoekje: Vergeet niet het reinigingsdoekje met het Ray-Ban logo. Het doekje is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is voorzien van een logo, iets wat bij nepbrillen vaak ontbreekt.

Boekje: Er zijn gidsen die schrijven over een certificaat van echtheid of een garantiecertificaat. De waarheid is dat het niet bestaat. De Ray-Ban verpakking bevat altijd een klein boekje met promotionele informatie, de kenmerken van het product en de aanwijzingen voor het onderhoud van de zonnebril. Het boekje is echter geen certificaat van echtheid. Hoe dan ook, let ook altijd op taalfouten en andere onjuistheden in dit boekje. Er mogen geen fouten in staan.

4 Ray-Ban logo

Er zijn verschillende plekken op een Ray-Ban die voorzien zijn van het Ray-Ban logo.

Lenzen: De meeste Ray-Ban producten hebben een 'RB' gegraveerd op linker lens direct naast het scharnier. Als je een gepolariseerde versie hebt dan staat er ook 'Ray-Ban P' in de bovenhoek van de rechter lens. Als de 'Ray-Ban P' ontbreekt wees dan voorzichtig, de bril is ofwel niet gepolariseerd, of niet origineel.

Ray-Ban producten zijn ook voorzien van een hoogwaardige statische sticker met het Ray-Ban logo op de lens. Ieder teken van lijm onder de sticker kan duiden op een nepproduct.

Neuspads: Metalen Ray-Ban zonnebrillen hebben meestal transparante neuspads. Ook hier kun je de 'RB' lettercombinatie in het midden vinden.

5 Poten

Bekijk de poten nauwkeurig. Aan de binnenkant links is informatie afgedrukt over het modelnummer en de maat. Sommige modellen zoals de Ray-Ban Wayfarer of de Ray-Ban Justin zijn voorzien van een 'Ray-Ban'-badge aan de poot. Controleer de badge. Het moet geklemd zijn met kleine pennetjes en mag niet zijn gelijmd.

Op het eerste gezicht lijkt een nepzonnebril misschien een goede deal. Maar toch zal blijken dat dit niet het geval is. Lage kwaliteit, slechte materialen - er zijn verschillende redenen waarom een nepzonnebril niet aantrekkelijk is. Wees altijd voorzichtig en zorg goed voor je ogen. En heb geen spijt van een investering in een hoogwaardige zonnebril. Bekijk nu de Ray-Ban collectie 2017 op eyerim en kies je favoriete model.