21.2.2018 166683 weergaven 5 min gelezen GA NAAR EYERIM ONLINE WINKEL

Oakley PRIZM-technologie - Revolutionaire lenzen in de sport

Oakley loopt al sinds jaar en dag voorop met lens technologieën in de sport. Met het uitbrengen van hun PRIZM-lenstechnologie, die op magische wijze je zicht afstemt op sportspecifieke situaties, veranderde Oakley de industrie voorgoed door de zonnebril en de skibril naar een geheel ander en nieuw niveau te brengen. Wat is de hype rondom Prizm, hoe werkt het, wat heeft het te bieden en hoe komt het dat deze technologie zich heeft bewezen bij de grootste atleten ter wereld? Wij hebben het antwoord.

Wat is PRIZM en hoe werkt het?

Hoewel je ogen 10 miljoen kleuren kunnen onderscheiden en objecten in verschillende lichtcondities kunnen zien bewegen, hebben ze af en toe hulp nodig om dingen te zien die je hersenen normaal niet gemakkelijk kunnen verwerken. Door het hele elektromagnetische spectrum in zeer specifieke omstandigheden te meten, hebben Oakley-technici geprobeerd kleuren te onderscheiden die het belangrijkst waren in specifieke omgevingen zoals rivieren, wegen of ruwe berghellingen. Na 15 jaar van onderzoek en ontwikkeling, introduceerde Oakley hun eigen Oakley Prizm ™ -lenstechnologie, die in feite je visie afstemt op een unieke sportomgeving, zodat de lenzen bepaalde kleuren benadrukken om de prestaties en veiligheid te verbeteren.

Deze technologie is in feite de eerste speciaal gebouwde lens enkel voor specifieke sporten en activiteiten. Het is revolutionair doordat het vervelende omgevingsomstandigheden oplost waar elke sporter dagelijks mee te maken heeft. Het doel van Oakley is om een ​​revolutie teweeg te brengen in de sport, en we moeten toegeven dat ze hier zeker de juiste richting in zijn gegaan!

 

Is er een verschil tussen Prizm en gepolariseerde lenzen?

Sinds Oakley zijn Prizm-lenzen heeft uitgebracht, is er een grote hype geweest omtrent deze nieuwe technologie, maar er zijn nog steeds veel mensen die denken dat er niet zoveel verschil is tussen Prizm en gepolariseerde lenzen. Het antwoord op deze vraag is 'ja, er is wel degelijk een verschil', gepolariseerde lenzen en Prizm zijn erg verschillende dingen. Prizm-lenzen maken deel uit van de familie van contrastlenzen, maar wat ze anders voor elkaar krijgen dan de rest is dat ze in staat zijn om precies af te stellen welke kleuren worden gefilterd en of die het spectrum mogen passeren. Dit kenmerk zorgt ervoor dat verschillende Prizm-lenzen kunnen worden geoptimaliseerd voor specifieke sporten of activiteiten, zoals golfen, wandelen, skiën of snowboarden.

Polarisatie, aan de andere kant, is slechts een filter dat al het horizontale licht blokkeert dat wordt gereflecteerd vanaf gladde oppervlaktes, zoals een natte weg of vanaf water. In principe kan elke lens een gepolariseerd filter omvatten, ongeacht of de lens contrast, Prizm of neutraal is.

Oakley Prizm skibril - Revolutie in de wintersport

Oakley's sneeuwsporten Prizm-lens werd voor het eerst uitgebracht in 2014 en toen wist iedereen bij Oakley al dat dit het kroonjuweel was van de skibril industrie. Sinds de lancering is Oakley niet gestopt met het uitbrengen van nieuwe versies van lenzen die specifiek zijn afgestemd voor wintersporten. Skibrillen met de PRIZM ™-technologie laten je de heuvels, gaten en alle andere details op de helling zien, waar je ogen voorheen altijd moeite mee hebben gehad om te kunnen zien. Deze revolutionaire lenzen zijn er in zes verschillende versies, die allemaal presteren onder een bredere diversiteit aan lichtomstandigheden.

Oakley PRIZM™ Black Iridium
Oakley PRIZM™ Black Iridium
Condities: Helder / Zonnig weer
VLT: 3 - 8%
Categorie: S3


Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Oakley PRIZM™ Sapphire Iridium
Condities:
Helder / Gemiddeld / Bewolkt
VLT: 8 - 18%
Categorie: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Oakley PRIZM™ Jade Iridium
Condities:
Helder / Gemiddeld / Bewolkt
VLT: 8 - 18%
Categorie: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Oakley PRIZM™ Torch Iridium
Condities:
Helder / Gemiddeld / Bewolkt
VLT: 8 - 18%
Categorie: S3 - S2


Oakley PRIZM™ Rose
Oakley PRIZM™ Rose
Condities: Gemiddeld / Sneeuw & Mist
VLT: 18 - 43%
Categorie: S2 - S1


PRIZM™ Hi Pink Iridium
PRIZM™ Hi Pink Iridium
Condities: Slecht / Sneeuw & Mist
VLT: 43 - 80%
Categorie: S1

Goed nieuws! Tegenwoordig is de PRIZM ™ -lenstechnologie te vinden op alle bekende Oakley skibrillen, zodat je altijd gebruikt kunt maken van een perfecte helderheid, ongeacht wat je stijl is. Vanaf de wereldwijde bestseller Oakley Flight Deck en zijn kleine broertje Oakley Flight Deck XM, tot aan de zeer vergelijkbare Oakley A-Frame 2.0 tot Oakley Airbrake XL met de populaire Stormtrooper-look. Oh! En natuurlijk ook onze persoonlijke favoriet Oakley Line Miner! Neem het maar van ons aan, traditionele ouderwetse lenzen staan op het punt om te worden vergeten zodra je deze Prizm-magie ervaren hebt.

Prizm-technologie is door veel grote atleten op de proef gesteld. Wereldkampioen slopestyle Mark McMorris is een van de vele Olympische medaillewinnaars die sneeuw-geoptimaliseerde Prizm lenzen hebben getest en hedendaags heeft hij ook zijn eigen Oakley Signature Series beschikbaar op eyerim. Om maar te zwijgen over legendes als Lindsey Vonn, Shaun White of Aksel Lund Svindal, wiens succes de revolutionaire vermogens van de magische PRIZM demonstreren.

Oakley PRIZM ski goggles

Oakley Prizm sport zonnebril - Golf, Road, Trail en meer

De ingenieurs van Oakley verlegden de grenzen van Prizm-technologie nog verder. Ze hebben verschillende sportomgevingen getest en tegenwoordig zijn er ook veel Oakley zonnebrillen met PRIZM-lenzen die zijn geoptimaliseerd voor allerlei sporten, zoals Prizm Golf, Prizm Road, Prizm Trail en nog veel meer.

PRIZM™ Road sport sunglasses
PRIZM™ Road

Deze lens verbetert voornamelijk de kleuren blauw en groen en helpt elke fietser om alle details en veranderingen in het wegdek te zien. Neem een paar Oakley Radar EV PATH Prizm met je mee en geniet van de rit.

PRIZM™ Golf sport sunglasses
PRIZM™ Golf

Met deze lenzen kan een golfer de veranderingen in texturen en de verschillende kleuren groen goed zien. Ga op een parcours met een Oakley Flak Draft Prizm zonnebril staan en zie duidelijk waar de rough begint en waar de green eindigt.

PRIZM™ Trail sport sunglasses
PRIZM™ Trail

Door deze verbazingwekkende lens die de kleuren rood en bruin verbetert, kun je met de snelheid van het licht zand, rotsen en wortels zelfs onder slechte omstandigheden zien. Probeer Oakley EVZero Path Prizm - de perfecte keuze voor trailrunners, wandelaars en mountainbikers die dol zijn op adrenaline.

PRIZM™ Deep water polarized sport sunglasses
PRIZM™ Deep Water

Watersportliefhebbers, let op! Deze gepolariseerde lens stimuleert groen en rood terwijl het tinten blauw weg filtert -erg handig op open water. Met de Oakley Holbrook Metal Prizm heb je een beter zicht op wat er precies allemaal aan de hand is op het water.

Zowel Oakley Prizm Sneeuw als Sport-lenzen bieden een drastisch verbeterd contrast, wat resulteert in sterk verbeterde visuele ervaringen in alle sporten. Ga naar oakley.com voor meer informatie over de PRIZM ™ -lenstechnologie en ontdek de verschillende opties die het biedt. Onlangs heeft Oakley samengewerkt met VSCO, een populaire fotografie-editor, om Prizm-technologie rechtstreeks naar je mobiel te brengen. Dus, mocht je je afvragen hoe het is om door Prizm te zien, kijk dan eens naar hun geweldige Oakley Prizm-presets en zie het verschil!

Oakley PRIZM sport sunglasses polarized

Geen woorden of foto's zullen ooit de echte 'Prizm-lens'-ervaring kunnen uitdrukken, je moet het zelf proberen! Bekijk onze selectie Oakley ski- & snowboardbrillen met deze technische magie en ontdek wat perfecte helderheid nou echt betekent. Koop elke skibril op eyerim tot 25/02 en krijg direct 20% korting op je bestelling. En dit punt is waar het nog beter wordt ... als je nu naar onze Facebook-pagina gaat, kun je een 100 EUR tegoedbon winnen voor een paar van je favoriete ‘’ALLES’’ op eyerim. Duimen maar!

Ivana

Ik ben hoofd klantenservice - één van de vroegere familieleden van eyerim. Recentelijk heb ik mijn energie veranderd naar een focus op bloggen, waar ik mijn creativiteit met passie in fotografie en kunst combineer. Ik ben gek op Franse Bulldogs en verslaafd aan alles gerelateerd aan Scandinavië.

GERELATEERDE BERICHTEN
Movember: Brillen x Snorren

Movember is in volle gang! Klaar om rond te hangen met je geweldig gegroeide snor? Vergeet niet om er een perfect passende bril bij aan te schaffen!

Blogger’s Gids voor Zonnebrillen: Ultieme Lente Trends 2018

De lente is eindelijk aangebroken en we hebben een gids samengesteld voor de beste zonnebrillen voor 2018! Bekijk nu onze geweldige bloggers en hun favoriete keuzes.

Top zomermerk: Maak kennis met Horsefeathers!

Een nieuwe maand, een nieuw merk die verschenen is in onze collectie. Hier is onze zomerfavoriet - laten we kennis maken met Horsefeathers allemaal!

DISCUSSIE