4.11.2022 519527 weergaven 4 min gelezen GA NAAR EYERIM ONLINE WINKEL

De goede maat is belangrijk - Hoe kun je de juiste bril maat kiezen?

De online brillen sector heeft onlangs een enorme doorbraak doorgemaakt en het kopen van een bril online was nog nooit zo gemakkelijk. Het geheim van het kiezen van een perfect passende bril is simpel: ken je maat. We begrijpen natuurlijk dat een perfecte pasvorm essentieel is, maar ook tegelijkertijd uitdagend. Vandaag hebben we een maat overzicht samengesteld die mogelijk alle vragen kan beantwoorden die je tot nu toe hebt gegoogeld. Laten we alles te weten komen over de perfecte pasvorm, frame afmetingen en doe-het-zelfmetingen!

Frame dimensies

Wanneer we het hebben over het begrijpen van bril maten zijn er verschillende dimensies die je moet overwegen (alle gemeten in millimeters). Wat zijn deze dimensies?

  

De lensbreedte is de horizontale diameter van de lens op het breedste punt, meestal aangeduid door optometristen als 'ooggrootte'.

De lenshoogte meet de lens verticaal op het hoogste punt en wordt vaak omschreven als 'standaard'. Ondanks het feit dat verschillende merken verschillende definities hebben van deze 'standaard' hoogte, is dit meestal ongeveer 32-38 millimeter.

De brugbreedte meet horizontaal het deel boven je neus tussen de lenzen, dit is meestal 14 tot 24 millimeter.

De lengte van de brilpoot meet de poot vanaf het scharnier aan de voorkant tot het einde achter je oor, inclusief de bocht. Het valt meestal tussen een van de drie standaarden - 135, 140 of 145 millimeter

Hoe kun je dan de perfecte maat vinden?

HINT #1: Bekijk de maat van je huidige montuur


Je loopt voor als je al een bril bij je thuis hebt. Als je aan de binnenkant van jouw bril kijkt, vind je in de meeste gevallen een reeks cijfers die de framegrootte aangeeft en dat ziet er als volgt uit: 52 [] 22 145. Elk paar brillen is anders en de maatinformatie kan op verschillende plaatsen te vinden zijn  - meestal is dit aan de binnenkant van de pootl, brug of het oorgedeelte te vinden. Maar wat betekenen deze cijfers nou precies? Het is heel simpel. Als de nummers 52 22 145 zijn, dan zijn de afmetingen van jouw frame:
• 52 mm lensbreedte
• 22 mm brugbreedte
• 145 mm brilpoot lengte

Nadat je deze afmetingen hebt gecontroleerd, vergelijk je deze met de afmetingen van de specificaties van de bril die je zojuist hebt uitgekozen. Als ze vergelijkbaar zijn, ga je gang! Het moet de juiste pasvorm voor je zijn.

HINT #2: Meet je huidige montuur zelf


Als de cijfers niet op je frame zijn afgedrukt, is dit niet het einde van de wereld. Hier komt het moment waarop jij je handvaardige talenten kunt laten zien! Aangezien je al geleerd hebt welke afmetingen je  moet weten om je frame grootte te bepalen, kunt je deze eenvoudig meten met een millimeter liniaal of een meetlint. De doe-het-zelf activiteit is ook weer klaar voor vandaag en je bent weer een stap dichter bij de perfecte pasvorm van je nieuwe bril. Yay!

HINT #3: Gebruik een creditcard

We maken geen grapje. De breedte van de creditcard is ongeveer hetzelfde als de breedte van een standaard formaat lens (ook gedefinieerd als 'M' of 'medium' formaat) en het kan een perfect hulpmiddel zijn om je in deze situatie te helpen.

  

Pak een creditcard, ga voor de spiegel staan, en plaats een rand van de kaart in het midden van je neus en bekijk de plaats waar de andere kant van de credit card eindigt. Als de kaart aan het einde van je oog eindigt, moet je kiezen voor standaard formaat (M). Als het zich uitstrekt voorbij het einde van je oog, dan is je pasvorm klein (S). Als de kaart, aan de andere kant, zelfs het einde van uw oog niet bereikt, is uw maat groot (L). Dat is het, snel en gemakkelijk!

Trouwens, voor de overgrote meerderheid van de mensen is standaard maat (M) de juiste. Dat is ook  de reden waarom veel merken hun brillen en zonnebrillen wel eens enkel in standaardformaat produceren.

HINT #4: Gebruik onze virtuele spiegel

Probeer naast het meten van je bril ook onze virtuele spiegel te gebruiken. Ieder van ons heeft een ander gezicht met betrekking tot grootte, vorm of andere kenmerken. De virtuele spiegel is een geweldige manier om te zien hoe de bril eruit ziet terwijl je het past. Je kunt duizenden vormen, kleuren, soorten en merken uitproberen tot je de perfecte vindt - dit alles vanuit het comfort van je eigen huis. Gefascineerd door de nieuwste technologieën zoals wij dat ook zijn, moeten we toegeven dat deze metingen nog steeds niet exact zijn en we raden je aan om een speling van 2-3 millimeter te behouden wanneer je virtuele try-on tools gebruikt.

Dus wat is de juiste maat? Éen vraag,en toch zoveel verschillende manieren om het te beantwoorden. Controleer je huidige frames, test je doe-het-zelf-vaardigheden, haal een creditcard uit je portemonnee of zet je webcam aan en gebruik onze virtuele spiegel. Je zult nooit opnieuw slecht passende brillen kopen! Trouwens, als we het toch over winkelen hebben ... Deze week is BLACK FRIDAY! Mis dus niet de beste deals van het seizoen en bespaar een fortuin. Bekijk nu onze Black Friday-deals.​​​​​​​

Yassaman

Ik ben één van de oprichters van eyerim die probeert te overleven in de marketing wereld. Ik ben er altijd klaar voor om goede boek referenties te krijgen, of om op reis te gaan door Europa. Op een zeker moment at ik een gehele rollade onder de 30 minuten en voor degene die mijn naam niet goed kan uitspreken, noem me 'Yass'.

GERELATEERDE BERICHTEN
DISCUSSIE