De online brillenindustrie heeft onlangs een enorme doorbraak beleefd en het kopen van brillen online is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het geheim van het kiezen van een perfect passend paar brillen is eenvoudig: ken je maat. Wij begrijpen natuurlijk dat een perfecte pasvorm essentieel is, maar tegelijkertijd een uitdaging. We hebben deze maatgids samengesteld die mogelijk alle vragen beantwoordt die je tot nu toe hebt gegoogled. Laten we alles te weten komen over perfecte maatpasvorm, frame-afmetingen en doe-het-zelf meettips.

Hoe kies je het juiste frame

In het geval van receptbrillen, evenals zonnebrillen, is het noodzakelijk om verschillende afmetingen van de frames te begrijpen, die belangrijk zijn bij het kiezen van de maat. Wat zijn deze?

  

De lensbreedte is de horizontale diameter van de lens op het breedste punt dat meestal door opticiens wordt aangeduid als 'oogmaat'.

De lenshoogte meet de lens verticaal op het hoogste punt, en wordt vaak gedefinieerd als 'standaard'. Ondanks het ongelukkige feit dat verschillende merken verschillende definities hebben van 'standaard' hoogte, is dit meestal ongeveer 32-38 millimeter.

De brugbreedte meet horizontaal het deel boven je neus tussen de lenzen dat meestal varieert van 14-24 millimeter.

De tempellengte meet de tempel van het scharnier aan de voorkant tot het einde van de tempel achter je oor, inclusief de buiging. Het valt meestal tussen een van de drie normen - 135, 140 of 145 millimeter.

Hoe vind je de perfecte maat?

Tip #1: Controleer de maat van je huidige frame


Je bent voor op het spel als je al een bril thuis hebt. Als je aan de binnenkant van je bril kijkt, vind je in de meeste gevallen een reeks nummers die je frame maat aangeven en er zo uitzien: 52 [] 22 145. Elk paar brillen is anders en de maat informatie kan zich op verschillende plaatsen bevinden - meestal aan de binnenkant van de tempel, brug of oor gedeelte. Wat betekenen deze nummers? Het is heel eenvoudig. Als de nummers 52 22 145 zijn, zijn je frame-afmetingen:

• 52 mm lensbreedte
• 22 mm brugbreedte
• 145 mm tempellengte

Zodra je deze afmetingen controleert, vergelijk ze dan met de afmetingen van de bril die je net hebt gekozen. Als ze vergelijkbaar zijn, ga dan door! Het zou de juiste pasvorm voor je moeten zijn.

Tip #2: Meet je huidige frame zelf


Als de cijfers niet op je frames zijn gedrukt, is het geen einde van de wereld. Dit is het moment waarop je je handvaardigheden laat zien! Nu je al hebt geleerd welke afmetingen je moet weten om je frame-maat te bepalen, kun je deze eenvoudig meten met een liniaal in millimeters of een meetlint voor kleding. De doe-het-zelf activiteit voor vandaag is klaar en je bent opnieuw een stap dichterbij de perfecte pasvorm voor je nieuwe bril.

Tip #3: Gebruik een creditcard

We maken geen grapje. De breedte van een creditcard is ongeveer gelijk aan de breedte van een standaardmaat lens (ook gedefinieerd als 'M' of 'medium' maat) en het kan een perfect hulpmiddel zijn om je in deze situatie te helpen.

  

Pak een creditcard, sta voor de spiegel, plaats de ene kant van de kaart in het midden van je neus en kijk waar de andere kant eindigt. Als de kaart eindigt aan het einde van je oog, moet je voor de standaardmaat (M) gaan. Als het zich uitstrekt voorbij het einde van je oog, is je pasvorm klein (S). Als de kaart, aan de andere kant, niet eens het einde van je oog bereikt, is je maat groot (L). Dat is het. Snel en gemakkelijk.

Tip #4: Gebruik onze virtuele passessie


Naast het meten van je bril, probeer onze virtuele passessie te gebruiken. Ieder van ons heeft een ander gezicht qua grootte, vorm of andere kenmerken. De magische spiegel is een geweldige manier om te zien hoe de bril eruit zal zien en zal passen op jou. Je kunt duizenden vormen, kleuren, types en merken proberen tot je de perfecte vindt - dit alles vanuit het comfort van je eigen huis. Gefascineerd door de nieuwste technologie zoals wij, moeten we toegeven dat deze metingen nog steeds niet exact zijn en we raden je aan om een marge van 2-3 millimeter aan te houden bij het gebruik van enige virtuele pas tools.

WIST JE DAT...?


• Veel van de brillen zijn universele maten zodat ze de meeste mensen passen, net als receptbrillen uit onze eigen collectie OiO by eyerim of Kohe by eyerim.
• Voor de meeste mensen is de standaardmaat (M) de juiste.
• Veel merken maken hun receptbrillen en zonnebrillen altijd in standaardmaat. Ze produceren grotere / kleinere maten alleen in het geval van bestsellers.

Dus, wat is de juiste maat? Eén vraag, en toch zoveel verschillende manieren om te beantwoorden. Controleer je huidige frames, test je doe-het-zelf vaardigheden, haal een creditcard uit je portemonnee of zet je webcam aan en gebruik onze virtuele passessie. Je zult nooit meer een slecht passende bril kopen! Blader door onze eyerim e-shop en vind een perfect paar voor jezelf!

​​​​​