8.2.2018 26096 weergaven 3 min gelezen GA NAAR EYERIM ONLINE WINKEL

4 redenen waarom je een zonnebril moet dragen in de winter

Het is moeilijk om het toch echt te zeggen, maar de komst van de zomer is nog ver te zoeken. Gelukkig zijn er enkele heldere februaridagen wanneer de zon eindelijk tevoorschijn komt en we wat vitamine D op kunnen nemen. Als zulke dagen komen wedden wij dat je het gevoel hebt dat jij je ogen dicht moet knijpen om daadwerkelijk de stoep onder je voeten te zien. Eerlijk gezegd, is dat niet het moment dat je denkt aan je zonnebril van de afgelopen zomer, die in je slaapkamer al 5 maanden onder het stof ligt? Waarom zou je in hemelsnaam je zonnebril in de winter dragen, toch? En daar zijn wij voor - wij geven je 4 redenen waarom jij je zonnebril ook tijdens de winter zou moeten dragen.

1. Bescherming voor je ogen

De zon is de centrale ster van ons zonnestelsel. En toch kan de zon met zijn krachtige stralen ons mensen een hoop problemen bezorgen. Wist je dat je mooie ogen net zo gemakkelijk verbrand kunnen worden door de zon als dat het met je huid gebeurt? Als je ogen verbrand zijn door de zon, dan zijn ze rood, waterig en jeuken ze. Het is niet erg prettig, maar de genezing duurt slechts enkele dagen. Alhoewel, als je je ogen regelmatig blootstelt aan direct zonlicht, kunnen er mogelijk meer complicaties optreden die de gezondheid van je ogen in gevaar brengen.
Je wandelt misschien door een gezellige, winterse straat, ingepakt in honderden lagen kleding terwijl je geniet van een warme choco; of je bent in besneeuwde bergen die je allemaal zelfverzekerd op je ski's de baas bent. Waar je ook heen gaat, vergeet je zonnebril of skibril niet. Nooit niet. Zelfs als je het gevoel hebt dat je ze niet nodig hebt, zijn zonnebrillen net een spiegel - nog steeds reflecteren ze de schittering van de zon via de sneeuw. Niet alleen dat, zonnebrillen beschermen je ogen tegen stof, wind, rommel, ijs, sneeuw en tegen iets dat 'sneeuwblindheid' wordt genoemd, wat zelfs de beste van ons letterlijk overal nog zou kunnen overkomen. Laat dan het sterrenkijken maar over voor de warmere nachten. Trek in plaats daarvan je wollige hoed, handschoenen en je favoriete zonnebril maar aan.

2. Verbeter je zicht

Ben je meer een 'met de slee de heuvel af' persoon of wellicht meer een stadsverkenner? Of ben jij de persoon die beide doet? Desalniettemin, als de zon op is, wedden wij dat je vaak een beetje je ogen dicht moet knijpen! Het maakt niet uit waar je bent of wat je doet, zolang je maar buiten bent. Een winterzon is erg mooi, maar het kan ons ook gemakkelijk overweldigen. Af en toe voelen we ons verblind of lijkt ons gezichtsvermogen in slechts enkele ogenblikken slechter geworden. Hoe je dit kan tegen gaan? We weten dat je het antwoord al weet! Een zonnebril. Zonnebrillen zorgen ervoor dat je helderder ziet, zonder de irritante momenten waarin je je ogen dicht moet knijpen, waardoor je ogen waterig worden. Buiten dat, en wat nog veel belangrijker is, een zonnebril helpt je ogen de kostbare vochtinbrengende vloeistoffen niet te verliezen, die we ook wel tranen noemen. Je favoriete zonnebril zal je het gevoel geven dat je zicht verbeterd is. Probeer het gewoon!

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

3. Verminder droge en vermoeide ogen & hoofdpijn

Droge lucht in de winter is een fenomeen waar we onderhand allemaal gewend aan zijn. We hebben geleerd dat handcrème en lippenbalsem een ​​must zijn als we naar buiten gaan. Soms vergeten we dat onze ogen ook droog kunnen worden, vooral buiten. Wanneer onze ogen worden blootgesteld aan direct zonlicht worden ze moe, erg gespannen, en soms veroorzaken ze ook hoofdpijn. In het oog van een mens is de pupil het belangrijkst - het bepaalt hoeveel licht door het netvlies van je oog de achterkant kan bereiken. Je netvlies is zeer lichtgevoelig. Bijvoorbeeld, als het licht fel is, vernauwt je pupil om te proberen het netvlies te beschermen tegen te veel licht. Als het licht echter te helder is, kan de pupil niet voldoende vernauwen om de blootstelling aan licht tot een acceptabel niveau te verminderen. Dit zorgt ervoor dat je je ogen dichtknijpt als een poging om het licht dat de ogen binnendringt verder te verminderen en dat resulteert in vermoeide ogen en zelfs hoofdpijn.
Zonnebrillen werken als een betrouwbaar schild voor onze ogen - ze zullen je ogen hoe dan ook beschermen. Vergeet je geweldige zonnebril niet! Verpak ze samen met je handcrème.

4. Modebewust

Ondanks het feit dat brillen al jarenlang deel uitmaken van de mode-industrie, was het nog maar enkele decennia geleden dat het dragen van een zonnebril in de winter een enorme faux pas was. Slechts één persoon werd vergeven van deze vreselijke zonde tegen de mode - Anna Wintour. Ze is het mode-icoon, de mode-koningin die de trends bepaalt, de mode-opstandeling die niet alleen haar Chanel-zonnebril draagt in de winter, maar ook nog eens binnenshuis. Heb je het gevoel dat je veel meer bekijks hebt, gewoon door het dragen van simpele zonnebril op een frisse ochtend in februari? Perfect! Het maakt niet uit of je een vrouw of een man bent, wees de gedurfde 'Anna Wintour' in jouw wereld!

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

Zonnebrillen zijn niet alleen een uiting van een persoonlijke smaak; een zonnebril laat zien hoeveel je voor je eigen gezondheid en de gezondheid van je geliefden zorgt. Als je om je lichaam geeft, zorg dan ook voor je ogen! Je kunt ons later bedanken. Wij geloven dat na het lezen van dit artikel de kans groot is dat je wellicht deze winter ook behoefte hebt aan een zonnebril, maar dat er ook een probleem naar voren komt. Denk je dat je zonnebril niet goed past bij je winterstijl? Dat is prima, wij zijn er voor je! Bekijk onze website, we zijn ervan overtuigd dat je de perfecte winter zonnebril vindt die ook bij jouw levensstijl past.

Yassaman

Ik ben één van de oprichters van eyerim die probeert te overleven in de marketing wereld. Ik ben er altijd klaar voor om goede boek referenties te krijgen, of om op reis te gaan door Europa. Op een zeker moment at ik een gehele rollade onder de 30 minuten en voor degene die mijn naam niet goed kan uitspreken, noem me 'Yass'.

GERELATEERDE BERICHTEN
5 reasons to buy prescription glasses online

You can have some doubts when it comes to shopping for eyewear online but read at least these 5 reasons. They may convince you!

6 redenen om je oogarts nu te bezoeken

Door op het juiste moment hulp te krijgen, kun je jouw visie van verdere problemen redden. Deze 6 symptomen geven aan dat je snel een oogonderzoek moet doen.

DISCUSSIE