• E-shop
  • Info
  • Account
 

Brillenglazen op sterkte van eyerim:
welke passen het beste bij jou?

Gepubliceerd op 5.10.2022, 5 minuten leestijd

 
 

Al meer dan 500.000 klanten mogen genieten van verbeterd zicht dankzij onze brillen op sterkte, die voorzien zijn van hoogwaardige brillenglazen gefabriceerd door EssilorLuxottica - een van de grootste Europese brillenglazenfabrikanten.

Het Franse bedrijf Essilor bestaat al 160 jaar en in de wereld van oogheelkundige optiek spelen ze al jarenlang een belangrijke rol op gebied van technische vooruitgang. Het bedrijf opereert drie innovatie- en technologiecentra en werkt samen met een internationaal netwerk van publieke en private onderzoeksinstituten. Het doel: nieuwe en effectieve oplossingen ontwikkelen voor iedereen, ongeacht achtergrond of inkomen. Lees hier meer over EssilorLuxottica.

Essilor

Het Franse bedrijf Essilor bestaat al 160 jaar en in de wereld van oogheelkundige optiek spelen ze al jarenlang een belangrijke rol op gebied van technische vooruitgang.

Als je brillenglazen op sterkte bestelt met glazen van EssilorLuxottica, kun je rekenen op glazen die voorzien zijn van allerlei technische snufjes: ze corrigeren, beschermen én verbeteren de scherpte voor je ogen.

Maar hoe kies je een bril uit die helemaal past bij wat je nodig hebt? Welke brillenglazen passen het beste bij je en welke extra opties heb je nodig?

 

Soorten brillenglazen op sterkte

Wat kan een nieuwe bril voor jou betekenen?

Beter in de verte kunnen kijken

Beter in de verte kunnen kijken

Beter in de verte kunnen kijken - In dit geval heb je een bril voor veraf nodig die bijziendheid (myopie) corrigeert. Bijziendheid is een visuele aandoening waarbij je dingen van dichtbij goed kunt zien, maar dingen die zich verder weg bevinden zijn slecht zichtbaar. Voor de brilsterkte wordt dit aangegeven met een min teken (-) en de glazen heten 'minglazen'.

Beter in de verte kunnen kijken
Beter van dichtbij kunnen kijken

Beter van dichtbij kunnen kijken

Beter van dichtbij kunnen kijken - In dit geval heb je een vergrotende bril nodig die verziendheid (hyperopie) corrigeert. Verziendheid is een visuele aandoening waarbij je dingen van veraf goed kunt zien, maar dingen die zich dichtbij bevinden zijn slecht zichtbaar. Voor de brilsterkte wordt dit aangegeven met een plus teken (+) en de glazen heten 'plusglazen'.

Beter van dichtbij kunnen kijken
Beter dichtbij en in de verte kunnen kijken

Beter dichtbij en in de verte kunnen kijken

Beter dichtbij en in de verte kunnen kijken - In dit geval heb je een multifocale bril nodig die beide problemen corrigeert - bijziendheid (myopie) en verziendheid (hyperopie). Het onbetwistbare voordeel is dat je niet van bril hoeft te wisselen.

Beter dichtbij en in de verte kunnen kijken
Gewone bril

Gewone bril

Gewone bril (zonder sterkte) - Je kunt deze bril gebruiken als mode-accessoire. De brillenglazen bevatten geen sterkte, maar je kunt ze wel voorzien van een blauwlichtfilter bijvoorbeeld.

Gewone bril


Uitbreidingen voor brillenglazen op sterkte

 

Uitbreidingen voor brillenglazen op sterkte

Klassieke glazen

Klassieke glazen

Klassieke glazen. Laat je niet bedriegen door de naam - onze klassieke brillenglazen van EssilorLuxottica zijn gemaakt van premium glazen die ontspiegeld, krasbestendig, hydrofoob (waterbestendig) zijn en 100% UV-bescherming bieden.

Klassieke glazen
Brillenglazen met een blauwlichtfilter

Brillenglazen met een blauwlichtfilter

Brillenglazen met een blauwlichtfilter bevatten een ontspiegelde coating die tot wel 35% van het schadelijke blauwe licht blokkeert, wat afkomstig is van digitale apparaten. Zo verminderen deze glazen oogvermoeidheid, hoofdpijn en slaapproblemen. De glazen bieden 100% UV-bescherming, zijn bestand tegen krassen, vegen en geschikt voor allerlei activiteiten alsook dagelijks gebruik.

Brillenglazen met een blauwlichtfilter
Een zonnebril op sterkte

Een zonnebril op sterkte

Een zonnebril op sterkte combineert een zonnebril met een bril op sterkte, twee vliegen in één klap dus! Je kunt kiezen uit klassieke, gepolariseerde of stijlvolle spiegelglazen.

- Klassieke zonneglazen - getinte glazen uit EssilorLuxottica’s categorie 3 die 83% van het licht absorberen, voor optimale bescherming tegen UV-stralen op zonnige dagen. Kies uit drie kleuren - groen, bruin of grijs.

- Gepolariseerde glazen - De beste bescherming tegen UV-stralen van de zon. eyerim vision gepolariseerde zonneglazen van EssilorLuxottica bieden optimaal draagcomfort op zonnige dagen. Deze glazen blokkeren weerspiegeling en verblinding door oppervlakken zoals water, de weg, sneeuw of het dashboard. Ideaal voor sportactiviteiten, ontspannen bij het water of tijdens het autorijden.

- Spiegelglazen - getinte glazen uit EssilorLuxottica’s categorie 3 die 83% van het licht absorberen, voor optimale bescherming tegen UV-stralen op zonnige dagen. Met deze glazen creëer je een spiegeleffect in plaats van onze klassieke zonneglazen! Onze ‘spiegels’ zijn beschikbaar in drie kleuren: goud, zilver en blauw.

Een zonnebril op sterkte
Fotochrome (zelfkleurende) brillenglazen

Fotochrome (zelfkleurende) brillenglazen

Fotochrome (zelfkleurende) brillenglazen rekenen af met het constant switchen tussen je bril en zonnebril op sterkte. Deze zelfkleurende brillenglazen van EssilorLuxottica passen zich aan aan het licht. Binnenshuis zijn ze licht, buitenshuis worden ze automatisch donker in de zon. Het verdonkeren duurt zo’n 30 seconden, het ophelderen zo’n 5 minuten. Deze glazen zijn echt multifunctioneel - ze bieden ook 100% UV-bescherming en tot wel 35% bescherming tegen blauw licht.

- Standaard fotochrome glazen - Deze verkleurende glazen zijn ontworpen voor alledaags gebruik. Binnenshuis zijn ze lichtgetint (bijna helder) maar buitenshuis worden ze donker bij blootstelling aan zonlicht. Ze bieden 100% bescherming tegen UV-stralen. Deze brillenglazen zijn beschikbaar in twee kleuren: bruin (verhoogt contrast) en grijs (neutraal, ondersteunt de juiste kleurenvisie).

- Premium fotochrome glazen - Onze donkerste fotochrome glazen. Deze glazen zijn optimaal voor mensen die veelal buitenshuis zijn, of achter het stuur. Deze glazen blijven ook binnen nog enigszins donker.

Fotochrome (zelfkleurende) brillenglazen
 
Glasdikte
 

Hoe verschilt de glasdikte?

Basis glazen

Basis glazen

Aanbevolen dioptrieën sterkte is: +/- 2,00

Deze glazen bieden niet alleen 100% UV-bescherming, maar zijn ook krasbestendig, ontspiegeld en hebben een hydrofobe coating. De brekingsindex is 1.5 en de aanbevolen maximale sterkte is +/- 2.00.

Dunnere (lichtere) glazen

Dunnere (lichtere) glazen

Aanbevolen dioptrieën sterkte is: +/- 4,25

Vergeleken met basisglazen zijn deze glazen 25% dunner en lichter. Deze glazen bieden niet alleen 100% UV-bescherming, maar zijn ook 7 maal zo bestand tegen krassen en hebben een ontspiegelde en hydrofobe coating. De brekingsindex is 1.60 en de aanbevolen maximale sterkte is +/- 4.25.

Extra lichtgewicht glazen

Extra lichtgewicht glazen

Aanbevolen dioptrieën sterkte is: van +/- 4.50 tot wel +/- 6.00

Vergeleken met standaard glazen zijn ze tot wel 40% dunner en lichter. Deze glazen bieden niet alleen 100% UV-bescherming, maar zijn ook erg krasbestendig, ontspiegeld en hebben een hydrofobe coating. De brekingsindex index is 1.67 en de aanbevolen maximale sterkte is van +/- 4.50 tot wel +/- 6.00Waarom zijn onze brillenglazen op sterkte zo goed?
 

Waarom zijn onze brillenglazen op sterkte zo goed?

Bij ons vind je dezelfde hoge kwaliteit brillenglazen op sterkte als bij een fysieke winkel. Maar waarom verschillen ze dan zo in prijs? In fysieke winkels is de prijs van een bril inclusief (onder andere) de huur van het winkelpand, energiekosten, leveranciers, werknemers enzovoort. Wij kopen de monturen rechtstreeks in bij wereldberoemde merken en werken samen met EssilorLuxottica voor de brillenglazen. Daarom hebben wij dus geen tussenpartijen nodig, zodat jij niets extra’s hoeft te betalen. De hoogwaardige glazen op sterkte worden zelfs in ons eigen laboratorium geslepen.

 
 

Krijg een welkomstaanbieding

Mis deze geweldige deals of nieuwe aanwinsten niet en meld je aan bij de eyerim nieuwsbrief!

Kiezen
Winkelen bij eyerim.com
Gratis verzending vanaf € 100,00
Worry free returns
Authorized reseller
Virtueel proberen
Delen